Starters

Voorkom een valse start…
Een eigen onderneming! De ultieme droom….  vrijheid, zelf je ding doen. Een steeds beter ondernemersklimaat maakt dat mensen zichzelf meer willen ontplooien. Door de betere opleiding, het economische klimaat, het politieke speelveld, maar ook omdat een “baan voor het leven” bij een bedrijf lang niet meer vanzelfsprekend is.
Jaarlijks starten 80000 tot ongeveer 100000 mensen met een eigen bedrijf. Maar liefst 60% onderschat de hoeveelheid administratieve verplichtingen en stopt vaak met schulden.  Voorkom een valse start van uw ondernemersdroom.

De Kamer van Koophandel:
Het starten van een bedrijf is nog altijd populair. Ruim 95.000 mensen in Nederland starten met een eigen bedrijf. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is niet iedere starter succesvol. Van de 100 starters bestaan er na 2 jaar nog 71% en na 5 jaar nog 53%. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit, blijkt dat ondernemers die begeleid worden door een boekhouder/coach in de opstartfase een grotere kans hebben om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen.”

Om succesvol te ondernemen moet je wel uit het juiste hout gesneden zijn. Een doorzetter zijn, kansen zien en durf te hebben.

‘Zie kansen in je eigen tegenslagen’ (Steve Jobs)

Succesvol ondernemen start bij jezelf…